top en menu Assen
logo loeks en bartje afdelingslogo groningen
sitemap
home knop

gebouw de Schulp, Assen
terug

Seniorenwerkgroep Assen. Verslag 9 november 2005

Onderwerp: samenvatting demonstratie muziek

Op Woensdag 9 November 2005 heeft de heer J.Ament een demonstratie gegeven over het onderwerp 'Muziek noteren met de computer'.

Als begin werd informatie verstrekt over goede computerprogramma's voor muzieknotatie. Daarna werd getoond hoe je op verschillende manieren notenschrift kunt maken, zoals noten met de muis invoeren, muziek inspelen via een keyboard, muziek inscannen vanuit een muziekboek of een muziekbestand importeren.
Vervolgens kon je zien hoe je het notenschrift kunt bewerken, zoals de toonhoogte veranderen voor een ander instrument of andere zangstem.
Tenslotte kwam aan de orde hoe je de muziek kunt printen, afspelen of exporteren naar een ander muziekprogramma.
De slides die bij deze lezing horen kunt u vinden in de *pdf bijlage.

De heer Ament deelde mee dat hij ook andere demonstaties kan geven:

  • 'van Grammofoon tot MP3'. over het op CD zetten van grammofoonplaten en cassettebandjes, het maken van een muziek-CD en het overbrengen van muziek naar een MP3-speler.
  • 'Musiceren met de computer' over het muziek arrangeren met de computer en de computer als automatische begeleider met de computerprogramma's Cubase en Band in a Box.
  • 'Muziek studio in de computer'
  • Alle hierboven genoemde onderwerpen zijn op video-DVD verkrijgbaar. Voor HCC-leden geldt de speciale kortingsprijs van 15 Euro ( inkl.btw en verzenkosten) U kunt ze bestellen op de website www.centrummuziek.nl onder dvd's en bestellen. ( om misverstanden te voorkomen is het goed de bovengenoemde prijs inkl.btw/verzendkosten te vermelden)

    Het tweede gedeelte van de middag werd verzorgd door Dolf de Waal.