top en menu Assen
logo loeks en bartje afdelingslogo groningen
sitemap
home knop

gebouw de Schulp, Assen
Terug

Verslag bijeenkomst HCC Senioren Assen op 11 april 2007

Op 11 april j.l. kwam de Seniorengroep Assen weer in de “De Schulp” in Assen bij elkaar. Deze middag waren er 12 deelnemers (mannen en gelukkig ook een aantal vrouwen), waaronder enkele nieuwe mensen, aanwezig. Uiteraard is iedereen welkom. Ook die mensen die (nog) geen lid van de HCC zijn.

Werken met Windows verkenner.
Henk Drenth maakte ons allen wegwijs in de verkenner van Windows. Om niet te verdwalen in de hoeveelheid bestanden op de PC is het toch nodig te weten hoe de verkenner werkt en hoe je het kunt gebruiken. Als je de eigen bestanden volgens een zelf te bepalen structuur in mappen stopt kun je altijd de bestanden weer terugvinden.
Je kunt de harde schijf zien als een grote ladekast met meerdere laden. De schijfdelen C:, D: en E: stellen dan de laden voor. In deze laden hangen hangmappen en in deze mappen dossiers. De dossiers kunnen daarna nog onderverdeeld zijn in tabbladen waarin de documenten worden opgeborgen. Zo kun je bijv. de map “Mijn documenten” zien als een hangmap. De digitale mappen die je binnen “Mijn documenten” hebt gemaakt kun je zien als dossiers. Als je binnen een map nog een of meer mappen hebt gemaakt dat stellen die mappen de tabbladen voor. Natuurlijk kunnen in alle mappen documenten (bijv. Word-bestanden) worden opgeslagen.

Henk Drenth liet ook het maken van mappen, knippen en plakken, kopiëren en slepen de revue passeren. Voor een aantal deelnemers een leerzame sessie.

Inventarisatie onderwerpen.
Omdat de response op zijn mailtje erg klein was (3 inzendingen) vroeg Henk Blaauw daarna iedereen op een lijst aan te geven welke onderwerpen wat hen betreft in de toekomst aan de orde zouden moeten komen. Uit deze lijst zullen de onderwerpen voor de volgende middagen worden gehaald.

Herstelpunten binnen Windows.
Na de pauze liet Henk Blaauw de aanwezigen zien hoe je kunt werken met herstelpunten. Windows maakt wel automatisch herstelpunten aan, maar als je op zeker wilt spelen kun je het best vóór de installatie van nieuwe programmatuur zelf een herstelpunt maken. Dan kun je altijd terug naar de voorgaande situatie. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als de installatie is mislukt of als je de programmatuur toch niet wilt gebruiken.
Overigens kun je niet voor de volle 100% op de herstelpunten bouwen. Soms gaat ook dit niet helemaal goed.

Omdat herstelpunten wel veel ruimte op je harde schijf innemen kun je het automatisch door Windows maken van herstelpunten ook uitschakelen. Daarnaast kun je alle voorgaande herstelpunten weggooien.

Natuurlijk kreeg iedereen van beide onderwerpen een handleiding op papier mee naar huis. Als u de volgende keer ook (weer) komt mag u natuurlijk ook weer op een uitleg op papier rekenen. Kom dan ook!

De volgende maand zullen we de volgende onderwerpen behandelen:
1. De mogelijkheden van Outlook 2003
2. Het maken van een goede back-up


Graag tot ziens op woensdagmiddag 9 mei a.s. in “De Schulp”. Neem gerust ook iemand anders mee.

Henk Blaauw