top en menu Assen
logo loeks en bartje afdelingslogo groningen
sitemap
home knop

gebouw de Schulp, Assen
Terug

Verslag bijeenkomst HCC Senioren Assen op 14 maart 2007

Op 14 maart j.l. was de Seniorengroep Assen weer bij elkaar in de “De Schulp” in Assen. Waarschijnlijk door het mooie lenteweer waren er slechts 8 deelnemers aanwezig.

Nieuwe coördinator.
Henk Drenth begon deze middag met het voorstellen van Henk Blaauw als nieuwe coördinator voor de bijeenkomsten van deze groep enthousiaste computergebruikers. Henk Blaauw is door het bestuur van de afd. Groningen gevraagd zich in te zetten voor de Seniorengroep in Assen. Deze tweede Henk heeft dit op zich genomen.

Keepass.
Hierna liet Henk Drenth zien wat je zoal met Keepass kunt doen. Keepass is een programma waarbij je niet al je wachtwoorden meer hoeft te onthouden. Door de toenemende hoeveelheid wachtwoorden is het immers steeds moeilijker al die wachtwoorden in het eigen menselijke geheugen vast te houden. Daarnaast moet je deze wachtwoorden dan ook nog altijd weer op de juiste tijd weer ophoesten! Voortaan kunnen we hiervoor Keepass gebruiken. Als je dit doet hoef je nog maar één wachtwoord (goed!) te onthouden.

Henk liet ook zien hoe je dit programmaatje installeert en kunt gebruiken. Hierbij had hij natuurlijk ook weer een handleiding op papier gemaakt. Deze handleiding werd uitgedeeld.

Inventarisatie onderwerpen.
Henk Blaauw inventariseerde hierop, samen met de aanwezigen, welke onderwerpen de groep in de komende tijd interessant vinden om aandacht aan te besteden. Hierbij bleek dat de belangstelling zeer divers is. De aangedragen onderwerpen liepen uiteen van eenvoudige tot zeer ingewikkelde. Besloten is dat iedere bijeenkomst een eenvoudig en een meer gespecialiseerd onderwerp aan de orde zal komen. Voor de volgende maanden is in ieder geval gekozen voor het behandelen van: “Hoe organiseer ik alle bestanden binnen mijn computer?” en “De mogelijkheden van Outlook 2003”.

PrimoPDF.
Henk Drenth liet na de pauze de mogelijkheden en het gebruiksgemak van PrimoPDF zien. PrimoPDF gebruik je na het installeren als een printer. Het resultaat komt echter niet op papier maar als PDF-bestand binnen je computer. Omdat een PDF-bestand officieel een digitaal duurzaam bestand is kun je gegarandeerd dit bestand ook nog over 10 of 20 jaar met behulp van een computer lezen. En dat kun je niet zeggen van bijv. Word-bestanden. Met PrimoPDF kun je alles wat je kunt uitprinten (bedenk maar iets) in een PDF-bestand krijgen. Omdat deze bestanden ook nog behoorlijk gecomprimeerd worden kun je ze natuurlijk gemakkelijk mailen. Een stukje programmatuur dat eigenlijk op iedere PC geïnstalleerd moet zijn!

Ondanks de lage opkomst werd deze middag enthousiast meegedaan door alle aanwezigen.

Graag tot ziens op woensdagmiddag 11 april a.s. in “De Schulp”.

Henk Blaauw