toplogo en menu Groningen
logo loeks en bartje afdelingslogo groningen
sitemap
home knop

 't Vinkhuys, waar hcc!groningen bijeenkomt
Terug

Lezing websitebouwen voor beginners

Op woensdag 16 maart demonstreerde Ruud Mulder, één van onze webmasters hoe je een eenvoudige website in anderhalf uur kunt bouwen. Hij deelde aan de ± 50 aanwezigen eerst een blad uit met daarop de meestgebruikte HTML-tags en maakte vervolgens een website met 3 pagina's ter ere van de geboorte van zijn eerste kleinkind.

De eerste 3 kwartier gebruikte hij om een z.g. template te maken, een soort basispagina.

Na de pauze maakt hij daarmee toen de drie pagina's waaruit de website zou bestaan.
En om het proces rond te maken, liet hij nog zien hoe je je eigen homepageruimte kunt activeren bij de HCC, om de webpage vervolgens met een FTP-programma te uploaden.

Het was voor de zeer geïnteresseerde toeschouwers een spannende en leerzame ervaring om te zien hoe het hele proces van mappen aanmaken, pagina's opbouwen met vallen en opstaan (het vergeten van " had al de gekste effecten), met gebruik van 1stPage2000, en door het knippen (cut) met Control+X en plakken (paste) met Control+V van voorafgemaakte teksten en diverse foto's redelijk vlot verliep. Tenslotte werd het geheel ook nog op het World Wide Web geplaatst.

Voor wie het allemaal nog eens na wil lezen is hier de tekst met het overzicht van de HTML-tags en van de lezing en demonstratie website bouwen voor beginners die op die avond gehouden werd, beiden in .zip formaat. Om dit bestand te openen kunt u b.v. Quickzip gebruiken, dat freeware, dus gratis is. En om ook nog het resultaat te bekijken,
klik hier.

 

Voor meer info over html, cursussen, editors etc. zie html.pagina.nl