toplogo en menu Groningen
logo loeks en bartje afdelingslogo groningen
sitemap
home knop

 't Vinkhuys, waar hcc!groningen bijeenkomt

 

Senioren - De Berk

Bijeenkomst senioren 21-01-2008 14.00u.

Thema voor de maand januari: Uitleg over Google Earth en Google Maps.
Presentator: Henk Drenth


Bijeenkomst senioren 15-10-2007

Demonstratie van alle facetten van Adobe PHotoshop Elements .

Fotograferen met een digitale camera is enorm in opkomst. De kwaliteit van de camera’s neemt flink toe en de prijzen worden steeds lager. Met het fotobewerkingsprogramma van Adobe Photoshop Elements kunt u uw foto’s op uw computer zetten en beheren. Tijdens deze middag zal uitvoerig worden ingegaan over de mogelijkheden die Adobe Photoshop Elements biedt om uw foto’s te verbeteren en bewerken.


Bijeenkomst senioren 19-02-2007

Op deze middag werd uitleg gegeven over het werken met Excel, gepresenteerd door Henk Drenth.
Aan de 32 personen werd gelegd hoe je diverse functies en formules kunt gebruiken.
Ook werd gedemonstreerd hoe het programma, automatisch bepaalde functies als voorbeeld aangeeft om te gebruiken. Al met al dus een heel leerzame middag.
Ook konden de aanwezigen een CD aanschaffen om deze te gebruiken als naslagwerk, tegen de gemaakte kosten. Op de CD staat een huishoudboekje en een programma om de autokosten te berekenen. Hier werd dankbaar door velen gebruik van gemaakt.
Om 16.00 uur was de presentatie ten einde en na het bedanken van de presentator ging een ieder met veel kennis huiswaarts.
De volgende bijeenkomst is op 19 maart 2007 en zal het (digitale) fotograferen behandelen. Eigen camera meenemen is gewenst.


Voor wie het niet bij kon bijwonen is hier de presentatie van Peter Adrichem over digitale fotografie te downloaden als .Pdf bestand. Deze file is te lezen met de gratis Adobe Reader


Interessante links: